care este

Istoria noastră

Biserica Betel a fost înființată oficial în anul 1956, în urma inițiativei unui grup de credincioși penticostali care se întâlneau des pentru rugăciune. În primii 20 de ani, coordonarea bisericii a fost asigurată prin vizitele păstorilor din București, în timp ce pe plan local era ales un conducător local. Primul păstor local a fost ales în anul 1977, în persoana lui Topciu Nicolae, care avea să asigure conducerea pastorală până în anul 1999. Următorii păstori care au coordonat activitățile spirituale ale Bisericii sunt Nicolae Man, Petru Huțuțui și Vasilică Croitor. În prezent, păstorul coordonator al bisericii este Lucian Rotaru, care slujește alături de Iacob Nicolae (păstor asociat) și de Nicolae Man (păstor senior).

Biserica Penticostală numărul 1, cunoscută ca Biserica din km 5, a primit numele de Betel (care înseamnă Casa lui Dumnezeu) după căderea regimului comunist. La acel moment, biserica număra aproape 500 de membri, fiind formată din credincioși din Constanța, dar și din Agigea, Cumpăna, Eforie, Mangalia, Medgidia, Murfatlar și Năvodari. Aceștia au înființat biserici noi în localitățile din care proveneau, iar în anii care au urmat, Biserica Betel s-a multiplicat și în alte două biserici din oraș. Clădirea prezentă, care deservește și astăzi nevoile comunității noastre, a fost inaugurată în anul 1994.

Activitățile Bisericii în folosul comunității s-au dezvoltat de-a lungul timpului, prin proiectele sociale pentru persoane defavorizate, ajutorare medicală, evenimente culturale, sportive și religioase, adesea în parteneriat cu organizații renumite din alte părți ale lumii.

Biserica Betel rămâne pentru comunitatea penticostală dobrogeană adunarea cu cea mai bogată istorie, dar și cu un bazin de resurse autohtone antrenate pentru influențarea pozitivă a spiritualității românești de la malul Mării Negre. Privirea spre trecut ne forțează să anticipăm un viitor fericit, în care Biserica Betel crește inspirând mulțimi de oameni să se apropie de Dumnezeu și de Fiul Său, Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.